Arrangementer

Byråden møter eiendomsutviklerne: Hvordan få fart på utviklingen av Oslo?

Påmelding

Meld deg på her

Når

16:30 - 20:00

Hvor

Advokatfirmaet Selmer

Ruseløkkveien 14
Selmer 04 10 230455

Det nye byrådet har høye ambisjoner for utviklingen av Oslo. Vi inviterer til en spennende og aktuell paneldebatt mellom byråden for byutvikling og sentrale eiendomsutviklere om hva som skal til for å realisere planene.

  • Seminar

Med Hammersborg-erklæringen lanserte byrådet en offensiv visjon for byen: Oslo skal være verdens beste by å bli født i, vokse opp i, fl ytte til, leve i, og bli gammel i, uavhengig av hvem du er og hva slags bakgrunn du har.

Også innenfor eiendomsutvikling er ambisjonene store.

Byrådet vil redusere saksbehandlingstiden, forenkle planprosessene og sikre forutsigbarhet for utbyggerne. De ønsker også å videreføre strategien om utvikling ved kollektivknutepunkt, sikre miljøvennlig byutvikling, og heve den estetiske kvaliteten på det som bygges. Naturen skal også få en større plass i byen, blant annet ved å innføre en "parkagrense" og etablere flere parker og parkgater.

Hvordan skal ambisjonene rent praktisk nås? Og hva er det relativt ferske byrådets tanker om offentlig og privat samarbeid for å nå målene?

Velkommen!

Program

16:30

Dørene åpner og vi tilbyr forfriskninger 

17:00-18:00

Paneldebatt

18:00

Mat, drikke og mingling i Selmers kantine 

Foredragsholdere

Eiendomsarrangement feb 2024

James Stove Lorentzen (H)

Byråd for byutvikling

James Stove Lorentzen har vært bystyrerepresentant siden 2011. Han har tidligere ledet finanskomiteen og helse -og sosialkomiteen. Siden 2021 har han ledet byutviklingsutvalget. Stove Lorentzen er tidligere næringslivsleder med bakgrunn fra en rekke selskaper, blant annet Stolt-Nielsen og Marine Harvest. Han har en MBA fra International Management Institute i Genève.

Eiendomsarrangement feb 20241

Kjersti R. Haagaas

Eiendomsutvikler, Vedal Utvikling

Kjersti R. Haagaas har jobbet med bygg og eiendom i over 25 år. Hun har tidligere jobbet i Skanska og Peab, før hun begynte som prosjektleder hos Vedal. De siste 12 årene har Haagaas jobbet med eiendomsutvikling og er i dag leder for bolig og boligutvikling i Vedal Utvikling. Vedal har ca. 1 400 boliger under utvikling, hvorav Årvolltunet, Eckbos Have, Landbrukskvartalet, Slemdal, Brynsveien, Volvat og Trekanttomten ligger i Oslo.

Eiendomsarrangement feb 20242

Maren Bjerkeng

Direktør byutvikling og arkitektur, Aspelin Ramm

Maren Bjerkeng er utdannet arkitekt og har også studert juss. Før hun kom til Aspelin Ramm var hun med på å starte Grape Architects. Bjerkeng er også aktiv i OMA og ledet programkomiteen til Oslo Urban Week i 2022. Aspelin Ramm har en rekke store pågående prosjekter nå: Campus Ullevål, Spektrumkvartalet, Alf Bjerckes vei 26, Landbrukskvartalet, Bakgårdsslottet, Fetveien 80-84 (Lillestrøm) og Hans Møller Gasmanns vei 7 (Vollebekk).

Eiendomsarrangement feb 20243

Sverre Molvik

Administrerende direktør, Selvaag Bolig

Sverre Molvik har over 20 års erfaring innen utvikling og gjennomføring av boligprosjekter fra byggherresiden, først hos Skanska og Peab, og deretter i Selvaag Bolig. Hos Selvaag var han først porteføljedirektør, deretter CFO. Molvik er utdannet sivilingeniør innen bygg og anlegg, og har i tillegg en MBA fra Webster University i Genève. Selvaag har bygget boliger i 75 år og har en rekke pågående prosjekter i Stor-Oslo og mange steder ellers i landet. Selvaag hadde 784 boliger under oppføring ved utløpet av 2023.