Aktuelt

Snart tid for Antikorrupsjonskonferansen 2024

Publisert

DSC00197
Frida Stang og Silje Slotterøy Dahlheim.

Antikorrupsjonskonferansen går av stabelen 13.-14. juni. Vi stilte Frida og Silje, som er tett på arrangementet, noen spørsmål om årets konferanse.

Kan dere fortelle litt om Antikorrupsjonskonferansen og hva som gjør den unik?

Antikorrupsjonskonferansen feirer 10-årsjubileum i 2024, og vi gleder oss til å ta imot en rekke spennende foredragsholdere. 

Antikorrupsjonskonferansen er en sentral arena for faglig oppdatering, erfaringsdeling og nettverksbygging innen kampen mot korrupsjon. Det som gjør konferansen unik er at eksperter, praktikere og beslutningstakere fra både offentlig og privat sektor samt sivilsamfunnet samles for å diskutere utfordringer og beste praksis innen antikorrupsjonsarbeid. 

I år gleder vi oss særlig til innlegget fra Gerard Ryle, som kommer til oss fra International Consortium of Investigative Journalists og har stått bak arbeid som blant annet Panama Papers. 

Hvem er målgruppen for Antikorrupsjonskonferansen?

Konferansen henvender seg til en bred målgruppe som inkluderer representanter fra offentlige institusjoner, næringslivet, advokatfirmaer, frivillige organisasjoner, og akademiske miljøer. Alle som er engasjert i kampen mot korrupsjon er velkomne til å delta og bidra til dialogen.

Hva er temaet for årets konferanse, og hva kan deltakerne forvente?

Deltakerne kan se frem til spennende diskusjoner og innlegg om blant annet korrupsjonsrisiko i fornybarsektoren, arbeidet som gjøres knyttet til bestikkelser ved internasjonale transaksjoner og vestlige lands og selskapers ansvar. Forslaget til nytt EU-direktiv om korrupsjonsbekjempelse blir også et tema. 

På kvelden blir det en hyggelig middag med musikalsk innslag og muligheter for nettverksbygging og erfaringsutveksling med ledende eksperter på feltet.

Silje, du har fått en ny rolle som styremedlem i Stiftelsen Antikorrupsjonskonferansen. Hvordan er det å bli en del av organisasjonen?

Det er en glede å bli en del av Stiftelsen Antikorrupsjonskonferansen, sammen med Helge Kvamme, Guro Slettemark fra Transparency International og Katarina Sætersdal fra NHO. Å få muligheten til å jobbe med et så spennende, internasjonalt arrangement er virkelig motiverende.