Aktuelt

Hverdagen som trainee i Selmer

Publisert

DSC09319

Sondre Byrkjeland er på fjerde studieår ved Universitetet i Bergen og har vært trainee hos oss i mars. Vi stilte ham noen spørsmål om hvordan de siste fire ukene har vært.

Hei Sondre! Kan du fortelle litt om hva du har gjort under traineeoppholdet ditt?

Som trainee har jeg vært tilknyttet avdelingen HITEK, der advokatene primært jobber med arbeidsrett, handel, industri og teknologi. Fra første stund har jeg vært involvert i mange ulike saker. Jeg har blant annet skrevet rettskildenotat og utkast til prosedyre innenfor arbeidsrett, laget utkast til prosesskriv til Høyesterett og vært med på et klientmøte i forbindelse med personvernspørsmål. Høydepunktet med oppholdet var å få være med partner Fredrik Ellingsen og fast advokat Kine Helgeneseth fra tvisteavdelingen i en hovedforhandling ved Oslo tingrett. 

Selv om jeg har vært tilknyttet HITEK, har jeg også bistått andre avdelinger med løpende oppgaver. Alt fra korrekturlesning og rettskildesøk, til egne refleksjoner rundt spørsmål fra klienter.

Utover det rent faglige har jeg vært med på idrettsarrangementer, påskebingo og utviklet druekunnskapene gjennom vinsmaking og foredrag. Det har med andre ord vært en variert hverdag hos Selmer!

Hvordan ser en typisk hverdag ut som trainee i Selmer?

En typisk hverdag starter som regel med en tur innom treningsrommet i kjelleren, før jeg møter på kontoret ca. klokken 08:30. Gjennom uken er det flere korte møter, både med avdelingen og faggrupper. Der får jeg et innblikk i hvilke saker vi jobber med, og hvorvidt det er avsagt dommer eller kommet nye nasjonale eller internasjonale rettskilder av interesse for avdelingen.

Etter et slikt møte jobber jeg med arbeidsoppgaver som jeg har fått tildelt. Vanligvis har jeg én til to større oppgaver som gjerne tar noen dager å ferdigstille, samtidig som det kommer mindre forespørsler som kan gjøres i løpet av noen få timer. Som trainee blir man raskt trent i å strukturere hverdagen gjennom å prioritere ulike oppgaver. 

Som trainee jobber jeg gjerne med spesifikke, mindre deler av en større sak - for eksempel et rettskildesøk om en bestemmelse i aksjeloven. Når jeg leser det endelige notatet, som kan omhandle komplekse selskapsrettslige spørsmål, ser jeg hvordan eget bidrag inngår i en større helhet. Er jeg heldig, ser jeg en setning eller to og tenker: Dette stammer jo fra mitt notat!

Hvorfor søkte du traineeopphold hos oss?

Jeg søkte traineeopphold hos Selmer etter jeg hadde fått muligheten til å være med på Selmerseminaret, som blir avholdt rett over nyttår. På seminaret fikk jeg et uformelt innblikk i hvordan firmaet håndterer transaksjonsoppdrag. Jeg fikk også opplæring innenfor ukjente rettsområder av dyktige foredragsholdere. Advokatene fra Selmer var interessert i oss studenter og jeg syns opplegget var givende. 

Etter søknaden har jeg også hatt gleden av å oppleve Selmer som sponsor for Justitia roklubb, der jeg selv har hatt styreverv de siste årene. Engasjementet for idrettsglade bergensstudenter gjorde det ikke mindre interessant å få utforske selskapet som trainee.