Arrangementer

Young in ESG & Compliance

Påmelding

Meld deg på her

Når

17:00 - 19:30

Hvor

Selmer

Ruseløkkveien 14
DSC038941

Selmer arrangerer Young in ESG & Compliance for yngre advokater, jurister, rådgivere og økonomer som jobber innenfor dette området i advokatfirmaer eller inhouse.

  • Bærekraft og Esg
  • ESG og compliance

Vi ønsker nye og gamle deltakere velkommen til vår neste samling som vil finne sted 24. januar i Selmers nye lokaler i Ruseløkkveien 14.

Temaet for samlingen er aktsomhetsvurderinger 2.0. Hvordan skal selskaper følge opp identifisert risiko i høyrisikoområder i praksis? Hva skal til for å oppnå meningsfull og effektiv interessentdialog? Problematikken er svært aktuell i en tid der aktsomhetsvurderinger etter åpenhetsloven gjør at selskaper må grave dypere i sine leverandørkjeder og løse utfordringer knyttet til eksempelvis energiutvinningsprosjekter, forhold til lokalbefolkninger og minoritetsvern.

Med oss på samlingen får vi innlegg fra svært kunnskapsrike gjester; gravejournalist Anders Hammer, Frode Elgesem - leder for OECDs kontaktpunkt i Norge, Guro Slettemark – generalsekretær i Transparency International Norge og Karen McGrath, Legal Councel i Equinor.

Program

17:00

Mingling og forfriskninger 

17:30-19:30

Innledning v/ Selmers ESG & Compliance-team

Erfaringer fra en gravejournalists lokale undersøkelser av menneskerettigheter v/journalist Anders Hammer

Om interessentdialog som en del av aktsomhetsvurderinger v/Frode Elgesem, leder for OECDs kontaktpunkt i Norge

Håndtering av menneskerettighetsrisiko i høyrisikoområder i praksis v/Karen McGrath, Lead Legal Council i Equinor

Korrupsjonsarbeid og menneskerettighetsarbeid hånd i hånd - dilemmatrening i etisk krevende problemstillinger v/Guro Slettemark, Generalsekretær i Transparency International Norge

19:30-22:00

Mat, drikke og mingling

Foredragsholdere

Microsoft Teams image 39

Anders Hammer

Anders Hammer er en prisbelønt journalist, forfatter og dokumentarskaper. Han har laget en rekke dokumentarfilmer og bøker som tar for seg menneskerettighetsbrudd og konflikt i etisk krevende jurisdiksjoner. Hammer har fått flere priser for sitt arbeid, herunder Fritt Ord-prisen for sin uavhengige og kritiske dekning av krigen i Afghanistan, Den store journalistprisen i 2021 og Internasjonal reporters journalistpris to ganger. I 2021 ble han nominert til Oscar for beste kortdokumentar med «Do not Split» om protestene i Hongkong.

Microsoft Teams image 38

Frode Elgesem

Frode Elgesem har gjennom sin advokatkarriere engasjert seg i næringslivets ansvar for å respektere menneskerettighetene, i og utenfor Norge. Han leder OECDs nasjonale kontaktpunkt for ansvarlig næringsliv. Han er også styreleder i menneskerettighetsorganisasjonen Raftostiftelsen og medlem av Dommerforeningens menneskerettsutvalg. Elgesem har i flere perioder vært leder og medlem av Advokatforeningens menneskerettighetsutvalg og Advokatforeningens lovutvalg for folkerett og statsrett.

KM Headshot

Karen McGrath

Karen McGrath er skotsk advokat og jobber som Lead Legal Counsel for Equinor i Stavanger. Hun har internasjonal erfaring fra energi- og infrastruktursektoren, og har tidligere jobbet som advokat i flere ulike firmaer. Hun begynte å jobbe med næringsliv og menneskerettigheter i 2013 i forbindelse med utvikling og implementering av arbeidstakernes velferdsordning for Quatar Wold Cup, da hun jobbet for leverandøransvarlig til verdenscupen, “Supreme Committee for Delivery & Legacy”. I Equinor jobber McGrath med menneskerettighetsarbeid, med særlig fokus på internasjonal olje- og gassvirksomhet og leverandørkjederisiko.

Microsoft Teams image 37

Guro Slettemark

Guro Slettemark er utdannet jurist og tidligere medlem av Etikkrådet. I dag er hun generalsekretær i Transparency International Norge, som er den norske avdelingen av Transparency International. Organisasjonen arbeider for å motarbeide korrupsjon og fremme åpenhet, ansvarlighet og integritet i både næringslivet og sivilsamfunnet.

Nora Marie Eikenæs Asplin

Nora Marie Eikenæs Asplin

Advokatfullmektig

Nora Asplin er faglig ansvarlig i Selmers ESG og Compliance-team. Nora er en del av Selmers energiavdeling, og har gjennom flere år spesialisert seg på næringslivets bærekraftsansvar. Hun har også opparbeidet seg solid erfaring med å rådgi virksomheter innen strategiutvikling og endringsprosesser. Nora har dyptgående innsikt i det eksisterende og kommende ESG-rammeverket, og har spesialisert seg spesielt på åpenhetsloven og EUs handlingsplan for bærekraftig finans. Nora holder jevnlig foredrag om den rettslige reguleringen av bærekraft.

Frida Sophie Stang

Frida Stang

Advokatfullmektig

Frida Sophie Stang er tilknyttet energiavdelingen i Selmer og er en del av Selmers ESG og Compliance-team. Frida har særlig spesialisert seg på den norske åpenhetsloven, samt utviklingen i EU hva gjelder aktsomhetsvurderinger i leverandørkjeden og rapporteringskrav. Frida bistår jevnlig selskaper med å utarbeide og implementere systemer, retningslinjer og rutiner for etterlevelse av ESG-regelverket i praksis. ​

Nina Stærnes

Nina Stærnes

Advokatfullmektig

Nina Stærnes er primært tilknyttet Selmers team for ESG og Compliance. Hun rådgir selskaper om implementering av retningslinjer og rutiner for compliance og bærekraft, i tillegg til gjennomføring av Integrity Due Diligence og risikovurderinger.

Ved å melde deg på arrangementet samtykker du til at arrangøren kan lagre og bruke din kontaktinformasjon i forbindelse med Young in ESG & Compliance