Aktuelt

Tonje Rismo har skrevet fagboken Seksjonering for praktikere, som nå utgis av Universitetsforlaget

Publisert

DSC069721

I nesten to år har Tonje Rismo og Christer Bjørnevik jobbet med å lage et praktisk verktøy for dem som skal seksjonere eller befatter seg med eiendomsorganisering. Resultatet av arbeidet har blitt til fagboken "Seksjonering for praktikere". Rett før jul skal den endelig gis ut av Universitetsforlaget.

Det har medgått utallige timer for å gi praktikere dette pedagogiske og nyttige verktøyet. Målet er å gjøre seksjoneringsjuss mer tilgjengelig på en enkel og praktisk måte, sier Rismo.

Seksjonering for praktikere gir en beskrivelse av fremgangsmåten ved seksjonering, og behandler spørsmål som kan oppstå i seksjoneringsprosessen med en rekke praktiske råd. Boken behandler også tilgrensende rettsområder som kan ha direkte innvirkning på seksjoneringen, særlig reglene i plan- og bygningsloven og matrikkelloven. Fagboken er spesielt egnet for de som jobber innen eiendom og arkitektur, men skal også fungere som et oppslagsverk for studenter. 

Forfatterne behandler vilkårene for, og fremgangsmåten ved, seksjonering og reseksjonering vist med konkrete eksempler, praktiske råd og tegninger.

Boken er i salg fra i dag, 15. desember 2023, hos forlaget og i bokhandleren.

Målet er å gjøre seksjoneringsjuss mer tilgjengelig på en enkel og praktisk måte.