Jobb hos oss

Margaret Langseth Solberg

SenioradvokatOslo

Selmer karriere 110822 SB 1881

Margaret er fast advokat i corporate-avdelingen. Hun startet som trainee, skrev masteren sin her og arbeider hovedsakelig med transaksjoner, generell selskapsrett og kontraktsrett.

  • Transaksjoner og M&A
  • Private Equity
  • Venture Capital

Siden hun startet som trainee for fire år siden, har hun rukket å bli en uvurderlig del av teamet i Selmer. Margaret er en hardtarbeidende og treningsglad person. Vi tok en prat med Margaret om livet som trainee, skriveplass og hverdagen i Selmer.

Det å være trainee kan være overveldende og spennende på samme tid. Hvordan opplevde du det i Selmer?

Jeg skal være ærlig og si at valget av Selmer var litt tilfeldig. Moren til en venninne kjente Selmer og anbefalte meg å søke. Fra dag én har det vært en god match. Alt fra folkene, kontorlandskapet, måten vi jobber på tvers av fagdisipliner og at jeg følte meg inkludert fra start, gjorde oppholdet som trainee perfekt.

Etter et traineeopphold er det ikke uvanlig å ta et halvt år fri. Jeg fikk utfordret meg selv gjennom spennende arbeidsoppgaver, og jeg kom godt overens med kollegene mine. Da var veien kort til å bli værende ut året. Resten er historie med mastergrad og fast ansettelse.

Jeg tror at hvis man vil bli sett på alle nivåer, så tror jeg oppriktig talt at Selmer er den beste plassen å være.

Margaret Langseth Solberg

I Selmer gir vi skriveplass til traineer. Hvordan opplevde du det?

Jeg kunne nok fått mer ut av det, men jeg var faktisk litt flau over å dele oppgaven min. I Selmer får man mye hjelp hvis man ønsker. Alt fra å holde presentasjon for relevante fagspesialister, få input tidlig i prosessen og tips dersom du sitter fast. Du får også egen veileder som hjelper deg med skrivingen og leser gjennom oppgaven. Men da må du tørre å dele det du jobber med.

Nå som du har jobbet og vært bak fasaden i Selmer en stund – hva liker du best?

I Selmer har vi gode hverdager. Her er det flat struktur, og jeg føler på ekte at jeg kjenner partnerne, fullmektigene, advokatene og senioradvokatene like godt. I lunsjen prater alle med alle, og vi støtter hverandre om noe er vanskelig. Man kan nesten føle at man er en stor familie. På papiret høres det kanskje litt rart ut, men det er veldig hyggelig.

Hva mener du skiller Selmer fra de andre?

En ting er den flate strukturen, men det som kanskje er enda viktigere er at det satses på talentutvikling. Et eksempel er muligheten jeg fikk til å delta på Selmer Pro - som var et ukes langt og helt unikt utdanningskurs på Harvard og Oxford. I tillegg til det faglige, arrangeres det alpeturer, sommerfester, julefester og fredagspilser. Er du aktiv, kan du bli med på kajakkturer, løpetrening, golfkurs, gocart og rallykjøring. Nylig tok flere av oss jegerprøven. Det investeres med andre ord mye i de ansatte. Jeg mener det er et av Selmers aller sterkeste konkurransefortrinn.

Helt til slutt – hva vil du si til de som vurderer å søke jobb eller traineeopphold i Selmer?

Hvis man vil bli sett på alle nivåer, tror jeg oppriktig talt at Selmer er den beste plassen å være. Her er det rom for å si ifra og trygt å utfordre. Det oppleves som at Selmer ønsker at jeg skal lykkes. 

Vi vil gjerne høre fra deg.

Se våre ledige stillinger

Er du vår nye kollega?

Selmer 050422 0936 web