Menneskene

Helene Hem Halum

SenioradvokatOslo

Last ned profilbilde

Helene Hem Halum 2

Kompetanse

Helene Hem Halum arbeider med et bredt spekter av eiendomsrettslige problemstillinger, og er spesialisert på eiendomstransaksjoner og leieforhold. Helene har gjennom flere år bistått i mange transaksjoner, også store og komplekse. Hun har svært god kunnskap og erfaring fra alle ledd i en transaksjonsprosess, inkludert due diligence-gjennomganger, avtaleforhandlinger og gjennomføring av oppgjør og overtakelse. Helene har deltatt i forhandlinger og utforming av en rekke leiekontrakter innenfor kontor, retail og hotell. Helene jobber også mye med løpende rådgivning knyttet til eksisterende leieforhold. I tillegg jobber Helene noe med utviklingsprosjekter, samt øvrige eiendomsrettslige problemstillinger, som for eksempel tinglysning, tolkning og sletting av pant og servitutter, spørsmål knyttet til eierseksjonssameier, diverse selskapsrettslige problemstillinger mv. Helene har tidligere vært dommerfullmektig.

Arbeidserfaring

2021
Senioradvokat – Advokatfirmaet Selmer AS
2017 - 2018
Dommerfullmektig – Tønsberg tingrett
2016 - 2020
Fast advokat – Advokatfirmaet Selmer AS
2014 - 2016
Advokatfullmektig – Advokatfirmaet Selmer DA
2013 - 2014
Vitenskapelig assistent – Institutt for privatrett
2011 - 2013
Intern/trainee – DNB Konsernjuridisk og advokatfirmaene Simonsen Vogt Wiig, Wikborg Rein & Co., Kluge, Steenstrup Stordrange og Lund & Co.

Utdanning

2023
Innføring i bedriftsøkonomi og finans – Handelshøyskolen BI
2022
Executive Education – Saïd Business School, University of Oxford
2019
Executive Education – Harvard Law School
2009 - 2014
Master i rettsvitenskap – Universitetet i Oslo

Publikasjoner

Beregning av utbytte fra aksjeselskaper og rettsvirkninger ved ulovlig utdeling. En sammenlignende analyse av tidligere og någjeldende rett.